Sült tarja és párizsi szelet burgonya és zöldség körettel

2017-07-16

sponsored links


Nem bonyolult étel és nem is nehéz elkészíteni, ezért csak annyit írok róla ami alapján bárki elkészítheti vagy készíti is. Az utóbbi esetben a folyamatokat ismerve mondhatják, hogy egyszerû, de nagyszerû - legalábbis nekünk. 

Hozzávalók: 4-4 adag (de ha valaki mindkét húst szereti, akkor több kell)

4 szelet sertéstarja, 4 szelet sertéslapocka,  2 nagyobb darab brokkoli, 2 sárgarépa, 2 vöröshagyma, 6 gerezd fokhagyma, 1,5 kg burgonya, só, bors,  2 tojás, liszt a panírozáshoz, olaj a sütéshez

A sertéstarját klopfolom, forró olajban fehéredésig sütöm mindkét oldalán. A tetejét megszórom borssal, a 4 db apróra vágott fokhagymával, rárakom a karikára vágott vöröshagymát, kevés vizet öntök alá sózom és fedõ alatt takarékon párolom. Idõnként, ha szükséges kevés vizet adok hozzá. Ha megpuhult zsírjára sütöm.
A sertéslapockát is klopfolom, sózom és lisztbe forgatom ,majd a felvert tojásba és a forró olajban megsütöm.
A másik vöröshagymát apróra vágom és kevés olajban dinsztelem, hozzáadom a maradék két fokhagymát apróra vágva és a kisebb darabokra vágott sárgarépát. Sózom, borsozóm és kevés víz hozzáadásával párolom, majd ezt is zsírjára sütöm. A brokkolit rózsáira szedem, megmosom és forró sós vízben pár percig blansírozom, leszûröm és beleforgatom a fûszeres sárgarépa köretbe, pár percig együtt párolom.
A burgonyát nagyobb hasábokra vágom, sós vízben elõfõzöm, leszûröm és a sertéslapocka fûszeres zsírjában kevergetve kicsit sütöm.

Folytats a blogon ... liviakonyhasarka.blogspot.com/2017/07...

sponsored links

Keres?s