Sült tarja házi chiliszósszal
sponsored links
Egy igazán laktató, nagyon finom ebéd kerekedett ma mindösszesen pár hozzávalóból.
Hozzávalók (2 fõre):
Húshoz:
6 vastag szelet csont nélküli tarja,
1 ek. natúr paradicsompüré,
1 ek. dijoni mustár,
1 tk. méz,
1 tk. fokhagymapor,
1 mk. himalája só,
kevés frissen õrölt bors
Chiliszószhoz:
5-6 szárított chilipaprika,
1 tk. erõspaprikapor,
1 tk. himalája só,
4-5 ek. natúr paradicsompüré,
2-3 ek. olívaolaj,
1 mk. korinadermag,
1 mk. római kömény
Salátához:
Lollo rosso, és fejes saláta
Öntethez: víz, ecet, édesítõ, só
Elkészítés:
A húsokat a páccal egy éjszakán át a hûtõben érleljük, majd másnap grillserpenyõben magas hõfokon, rövid idõ alatt megsütjük.
A chiliszószhoz, a koriandert és a római köményt szárazon felhevített serpenyõben megpirítjuk, majd az összes hozzávalóval aprítógépben egynemûvé turmixoljuk.
A salátához ízlés szerint elkészítjük a levet, majd tálalhatunk is ;)