Sült tarja hagymás tört krumplival, zöldséggel
sponsored links
Akik látogatják a blogom õk tudják, hogy többnyire egyszerû, semmi macera ételeket találnak nálam. Nem vagyok ínyenc, de a minõség a jó alapanyag, a mértékkel evés nekem is fontos. De nem járom be "tolnát baranyát" az alapanyagokért, pláne külföldre nem megyek értük - mert ilyenrõl is tudok.
Most is hasonlóan a többi ételemhez egy egyszerû ételt raktam össze, aminek a receptje csak az én fejemben van meg ebben a formában.
Hozzávalók: 4 adag
4 db nagyobb sertéstarja, zöldborsó (konzerv nagy doboz), sárgarépa (konzerv kis doboz), 80 dkg burgonya, 1 db nagyobb vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, fél csokor petrezselyem, só, bors, majoránna, Piros Arany, kevés õrölt pirospaprika, 1/2 dl olaj,
A húsokat klopfoltam és forró olajban fehéredésig elõsütöttem, kiszedtem. A vöröshagymát, petrezselymet, fokhagymát apróra vágtam. A visszamaradt olajba tettem a fokhagymát, és rögtön visszatettem a húsokat is. Fûszereztem, só, bors, majoránna, öntöttem hozzá kb. 1 dl vizet és lefedve pároltam. A vizet idõnként pótoltam, a húsokat forgattam, majd zsírjára sütöttem.
Közben fél ek. olajban megdinszteltem a vöröshagyma felét beletettem a leszûrt, leöblített zöldségeket, fûszereztem (só, bors) rászórtam a petrezselymet, lefedve kicsit összepároltam és félre húztam.
A krumplit kockára vágtam, - de lehet hasáb is - sós vízben megfõztem, leszûrtem. A hagyma másik felét kevés olajban - de lehet a hús visszamaradt, leszûrt zsírja is - megdinszteltem, beletettem az õrölt pirospaprikát és ráöntöttem a krumplira. Krumplinyomóval összetörtem, jól összekevertem.
Tálaltam a húst pár csepp Piros Arannyal, a zöldség és burgonya körettel.