Sült sütõtökös cannelloni fekete lencsés mascarponeszósszal
sponsored links
Arra az elhatározásra jutottunk, hogy több vegetáriánus fõételt fogunk fogyasztani. Bár eddig is ettünk húsmentes ételeket, de legtöbbször olyan kézenfekvõnek/egyszerûnek találtam a recepteket, hogy nem is kerültek fel ide. De mivel most tudatosan több vega fogást fogok készíteni, ezért még változatosabbak lesznek, és megígérhetem, hogy több fog belõlük megjelenni itt a blogon is.
A húsos és a halas ételek nem fognak eltûnni, továbbra is fõzni fogok ilyeneket, csak valamivel kevesebbszer. Húsokat hosszú ideje már amúgy sem húsboltokból szerzem be, hiszen vannak saját szárnyasaink, a másfajta és kifogástalan minõségi húsokra pedig már megvannak a megbízható - és megfelelõ árú! - beszerzési forrásaim. Vagyis a húsok, amik az asztalunkra kerülnek, nem szalaggyártmányok: nem zsúfolt tömegtenyészetbõl, rövid idõ alatt gyorsan felhizlalva, hanem szabad tartásból, megfelelõ körülmények közül származó állatok.
A halaknak már nehezebb a beszerzése, de nem lehetetlen.
Kezdésképpen ezt a szép pöttyös cannellonit sütöttem, és szerencsére éppen olyan lett, amilyennek elképzeltem. A sütõtök és a fekete lencse jól passzolnak egymáshoz. Azért pak-choy-szárak kerültek bele, mert az akadt éppen a kezem ...