Sült süllõfilék hollandi mártással
sponsored links
A fagyasztónkban még volt 5 db gyönyörû süllõfilé, amihez nagyon-nagyon illik a hollandi mártás. Ennek azonban az elkészítése elvileg egyszerû, gyakorlatilag viszont kell hozzá egy kis gyakorlat. Nekem még annyira nem megy ez a projekt, úgyhogy a nagy Mester, a napokban elhunyt Paul Bocuse (RIP) könyvéhez nyúltam, ami segített leküzdeni ezt az akadályt.
Hozzávalók a mártáshoz:
- 2 db tojás sárgája
- 125 g vaj
- 1 ek víz
- 1 ek fehérbor ecet
- só, bors
- 1/4 citrom leve
Felolvasztjuk a vajat, egy másik lábasban pedig az ecet és víz kombóját kicsit beredukáljuk. A vizes, ecetes edénybe beletesszük a két tojás sárgáját, majd gõz fölött habosra verjük. ( Leírni egyszerû, megcsinálni már kicsit nehezebb. )
Amint a tojás szép habos, akkor a tálat levesszük a gõzrõl, majd a vajat belecsöpögtetve folyamatosan verjük, habosítjuk. ( Szintén nem egyszerû mûvelet, úgyhogy én a végén már a géppel dolgoztattam össze - ami aztán szép és selymes végeredményt adott.) Só, bors és citrom kell még a mártásba, majd a halak felé fordulhatunk.
A süllõket egy rácson hagytam felolvadni, így szépen lecsöpögtek, nem estek szét. Szárazra töröltem õket, sóztam és borsoztam mindkét oldalukat, majd egy serpenyõben vajon készre sütöttem mindet. Elõször a bõrös oldaluk készült el, majd jöhetett a másik oldal is.
Közben Eszti feldobott egy rizs köretet, ami pár perc alatt el is készült - vagyis már lehetett is tálalni.
Iratkozz fel, hogy mindig értesülhess a legfrissebb videókról: