Sült spárga tokajis salátaöntettel
sponsored links
Az elmúlt hét a felkérések hete volt. Minden nap érkezett valami csomag, valami finomság. A blogon elsõsorban termelõket, manufaktúrákat, kis boltokat, étkezdéket népszerûsítek, csak olyan termékeket, szolgáltatókat, melyeket én is szeretek.
Az egyik csomag a tokai Borecet Kft. ?tõl érkezett, akik hagyományos erjesztésû eceteket állítanak elõ manufaktúrájukban.
A borecetrõl elsõ percben a vinaigrette jutott eszembe, és innen már csak 1-2 lépés választott el a végsõ recept megalkotásától. A szezon nálam most a spárgában dübörög. A tokajihoz egyértelmûen fehér spárgát tudtam elképzelni. A mazsola és az aszalt paradicsom adja az édes felhangokat, a kakukkfüvet az ecet megalkotásánál is használták, ezért használtam szárított és friss formáját is. Kecskesajtból csak a friss jöhet számításba, hogy ne nyomja el a spárga semlegességét. A zöld madársaláta feldobja a színvilágot, és friss üde felhangot biztosít. Remélem tetszik a recept, nekem nagyon ízlett.
Sült spárga saláta
Mennyiség : 2 fõ
Elkészítési idõ: 20-25 perc
Párolási idõ : 8 perc
Fõzési idõ : 5 perc
Hozzávalók:
4-6 db fehér spárga
1 ek vaj