Sült sertéskaraj párolt rizzsel
sponsored links
Hozzávalók: 4 sertéskaraj, 1 narancs, kb. 50 ml fehérbor, zöldpetrezselyem, kakukkfû, olaj, só, frissen õrölt bors. A rizshez: 1 szál zöldhagyma, kb. 30 dkg rizs, olaj, só, bors, ételízesítõ, zöldpetrezselyem. A salátához fejes saláta és paradicsom.
Elkészítése: A megmosott és szárazra törölt hússzeletek mindkét oldalát meghintjük borssal, fûszerezzük kakukkfûvel, majd 1-2 szál megmosott, de egészben hagyott zöldpetrezselyemmel a tetején hûtõszekrényben hagyjuk állni kb. 1 órát. Ezután kivéve a hûtõbõl, felforrósított olajban mindkét oldalukon hirtelen megpirítjuk ( a petrezselyemmel együtt süssük meg), majd egy fél narancs levét rácsavarunk, meghintjük sóval, megfordítjuk, a narancs másik felének is a levét is a húsra csavarjuk, ezután nagyon kis lángon, lefedve puhára pároljuk/sütjük meg-meg fordítva. Az utolsó 5 percben ...