Sült sertés karaj petrezselymes újkrumplival, sörtésztában sült karfiollal, párolt rizzsel

2017-06-01

sponsored links

Sült sertés karaj petrezselymes újkrumplival, sörtésztában sült karfiollal, párolt rizzsel

Szeretem a sült húsokat, az újkrumplit, de szeretem a változatosságot is. (A karfiol többi részét vacsorára fogyasztottam el rizzsel.)

Hozzávalók:

  • 2 szelet sertéskaraj (kb. 35 dkg)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • õrölt fekete bors
  • õrölt csípõs pirospaprika
  • olaj
  • 25 dkg újkrumpli
  • 3 szál petrezselyem
  • 1 csésze rizs
  • 2 db karfiol rózsa
  • 1 db tojás
  • liszt
  • ketchup
  • 2 db paradicsom
  • 1 db uborka 
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fehérborecet
  • extra szûz olívaolaj

Elkészítés:

A karaj szélét bevagdosom, bedörzsölöm fokhagymával, sózom, borsozom, szórok rá paprikát, locsolok rá olajat, beteszem a hûtõbe.

A krumplit megpucolom, elõfõzöm, majd olajon megpirítom, sózom, borsozom, szórok rá durván aprított petrezselymet.

Közben a rizst megfõztem.

A karfiolt sörtésztában  megforgatom, olajban megsütöm.

Tálaláskor teszek a tányérra egy szelet húst, mellé újkrumplit, 1 db rántott karfiolt, melyre nyomok ketchupot, formázok egy kupac rizst, rakok rá petrezselymet. Végül rakok a tányérra egy paradicsomot és egy fél uborkát. (Amibõl aztán végül is saláta lett fokhagymával, borecettel, olívaolajjal.)







Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/06/sult...

sponsored links

Keres?s