Sült sertés hasaalja petrezselymes újkrumplival

2017-05-21

sponsored links

Sült sertés hasaalja petrezselymes újkrumplival

Bár mostanában a lassú, alacsony hõfokon, kemencében való sütés a divat, én hagyományosan, serpenyõben sütöttem meg a húst, akárcsak a krumplit.

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertés hasaalja
  • 2 gerezd fokhagyma
  • õrölt fekete bors
  • õrölt piros paprika
  • õrölt kömény
  • morzsolt kakukkfû
  • ketchup
  • citromlé
  • olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg újkrumpli
  • 6 szál petrezselyem
  • 2 db paradicsom
  • 2 db csípõs hegyes paprika

Elkészítés:

A húst félbevágom, egy serpenyõbe rakom. Rákenem a paradicsomot, nyomok rá fokhagymát,  locsolok rá citromlevet és olajat, megszórom a fûszerekkel. Mellérakom a félbevágott hagymát, s a fokhagyma gerezdeket. Egy éjszakára beteszem a hûtõszekrénybe, hogy ebben a pácban érjen.

Másnap öntök rá kevés vizet, s a tûzhelyen bõrével lefelé, lefedve, elkezdem párolni. 

A beáztatott krumplikat megpucolom, s egy serpenyõben vízen és olajon párolom, sütöm. Idõnként megkeverem. Sózom.

A petrezselymet durván aprítom.

Amikor a krumpli megpuhult és megpirult, megszórom petrezselyemmel.

Tálaláskor a tányérra helyezek egy dara húst, szedek mellé krumplit, s díszítek paprikával és paradicsommal.



Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/05/sult...

sponsored links

Keres?s