Sült rizs megint...

2011-11-22

sponsored links


Ritkán készítem, és ennek van egy igen prózai oka: ha megcsinálom, akkor maradék rizst használok, de nálunk az ebédmaradék, az elõzõ napi maradék majdhogynem hiányzik a szótárból és a konyhából, de azért adódik, mint most is, és ilyenkor elkészítem.

Én ezt akkor ettem elõször, amikor a Wittsand burmai szakácsa készítette. Lehet, hogy valaki most felhördül, hogy azt már Myanmarnak hívják, de nem baj. Attól a szakács burmai volt. És nagyon jól fõzött! Ha nincs dunsztod se a burmai konyháról, akkor elmondom, hogy isteni köröm pörköltöt csinált a szakács, és mint valami egzotikus különlegességet kínálta. És készített csülök pörköltöt is, és mind kellemesen csípõs volt. Õ tanított meg sült rizst készíteni. Két alapvetõ fajtája van, mondta, amikor a rizst együtt sütik a tojással és a zöldségekkel, valamint ha mindent külön sütnek. Én az elõbbi mellett tettem le a woksom, mert ha tehetem wokban ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/Rbhk...

sponsored links

Keres?s