Sült rebarbarás eperdzsem
sponsored links
A blog befõzés rovata erõsen el van hanyagolva. Ennek fõleg az az oka, hogy már nem készítek mindenféle furcsa lekvárokat, mert nem nagyon fogytak. Maradtunk a baracknál és a málnánál. Ezekbõl tuti nem marad a következõ nyárra. A sima eperlekvárok is megmaradtak, így tavaly már azt sem készítettem.
Idén viszont nem bírtam ki, és csináltam egy kis adag sült rebarbarás eperdzsemet. Ebbõl biztosan nem marad majd, mert már a fele elfogyott. Isteni, de tényleg, és nem kell nagy adagot csinálni belõle.
A recept a Kifõztük júniusi számában is megjelent.
75 dkg eper2 cm-es darab friss gyömbér1 rúd vanília1 csomag 3:1 dzsemfixA vanília héját kidobjuk, a gyümölcsöt összeturmixoljuk, belefacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a cukrot és a benne elkevert dzsemfixet. Folyamatos keverés mellett, forrástól számítva 3 percig fõzzük, csírátlanított üvegekbe adagoljuk, jól lezárjuk, végül öt percre fejre állítjuk az üvegeket.
Idén viszont nem bírtam ki, és csináltam egy kis adag sült rebarbarás eperdzsemet. Ebbõl biztosan nem marad majd, mert már a fele elfogyott. Isteni, de tényleg, és nem kell nagy adagot csinálni belõle.
A recept a Kifõztük júniusi számában is megjelent.
Hozzávalók:
75 dkg rebarbara1 kezeletlen citrom
5 evõkanál barnacukor30 dkg cukor
A rebarbara két végét levágjuk, a külsõ, vékony héjat lehúzzuk, 4-5 cm-es darabokra vágjuk. Az epret kicsumázzuk, a rebarbarával együtt sütõtálba tesszük. Megszórjuk a barnacukorral, ráreszeljük a megtisztított gyömbért és a citromhéjat. A vaníliát felhasítjuk, kiszedjük a magokat, a héjat is a gyümölcsre dobjuk. 180 fokos sütõben 15 percig sütjük.
A rebarbara két végét levágjuk, a külsõ, vékony héjat lehúzzuk, 4-5 cm-es darabokra vágjuk. Az epret kicsumázzuk, a rebarbarával együtt sütõtálba tesszük. Megszórjuk a barnacukorral, ráreszeljük a megtisztított gyömbért és a citromhéjat. A vaníliát felhasítjuk, kiszedjük a magokat, a héjat is a gyümölcsre dobjuk. 180 fokos sütõben 15 percig sütjük.