Sült pulykás, pikáns töltött pita
sponsored links
Édes-sós ízek egy laktató szendvicsben
Nemrég említettem, hogy kaptam egy nagy adag pulykahúst a Gallicoop-tól, még mindig van belõle, pedig igyekszem fogyasztani
Most az egész pulyka felsõcombot vettem elõ a fagyasztóból, és hogy jó szaftos maradjon, egészben sütöttem meg a sütõben. Salátához isteni lenne, sõt, akár sima krumplipürével is, de most egy édes-sós szendvicset készítettem vele.
Azt hiszem, a színeirõl már egyértelmû, mennyire várom a tavaszt Az íze is inkább friss, kicsit pikáns.
Mondanám, hogy Nõnap alkalmából a hölgyolvasóknak ajánlom, de ahogy a hamburgert, ezt sem lehet nõiesen enni
Pulykás pitaszendvics minden jóval
Hozzávalók 4-6 fõre:
4-6 pita (receptem itt, ha lehet, az átlagnál vastagabbra készítsük, aboltiból is a vastagabb fajtát válasszuk)
1 nagy pulyka felsõcomb csontjával és bõrével együtt
Kevés olaj
Só, bors, currypor, koriandermag, római kömény
1 mangó
1-2 avokádó
1 nagy lilahagyma
1 nagy paradicsom
Pár levél jégsaláta
A szószhoz:
2 dl görög joghurt
1 ek tahini (recept itt, az oldal alján)
Só, bors
Fél chili felkarikázva (elhagyható)
1 ek méz
Fél grapefruit leve és héja lereszelve
1 ek aprított korianderlevél
A szószhoz valókat összekeverjük, felhasználásig behûtjük.
1 tk sót, nagy adag frissen õrölt borsot, 1-1 tk curry-t, koriandert és római köményt mozsárban összetörünk, majd 2 ek olajjal. A pulykacombot bedörzsöljük vele, tepsire ültetjük, 160 fokos sütõbe toljuk. 1,5-2 órát sütjük, akkor jó, ha olyan puha, hogy villával simán beleszalad.
Közben a mangót, avokádót, paradicsomot, lilahagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. Ha nincs kész, a pitákat megsütjük.
A húsról, mikor már csak langyos, levesszük a bõrét, falatokra tépkedjük a húst. A pecsenyeszaftból pár ek-lal összekeverjük,újra felforrósítjuk. A pitákat keresztben felezzük, belsõ felüket kicsit megpirítjuk, megkenjük a szósszal. Ízlés szerint belepakolunk a hozzávalókból és jóízûen elfogyasztjuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
Nemrég említettem, hogy kaptam egy nagy adag pulykahúst a Gallicoop-tól, még mindig van belõle, pedig igyekszem fogyasztani
Most az egész pulyka felsõcombot vettem elõ a fagyasztóból, és hogy jó szaftos maradjon, egészben sütöttem meg a sütõben. Salátához isteni lenne, sõt, akár sima krumplipürével is, de most egy édes-sós szendvicset készítettem vele.
Azt hiszem, a színeirõl már egyértelmû, mennyire várom a tavaszt Az íze is inkább friss, kicsit pikáns.
Mondanám, hogy Nõnap alkalmából a hölgyolvasóknak ajánlom, de ahogy a hamburgert, ezt sem lehet nõiesen enni
Pulykás pitaszendvics minden jóval
Hozzávalók 4-6 fõre:
4-6 pita (receptem itt, ha lehet, az átlagnál vastagabbra készítsük, aboltiból is a vastagabb fajtát válasszuk)
1 nagy pulyka felsõcomb csontjával és bõrével együtt
Kevés olaj
Só, bors, currypor, koriandermag, római kömény
1 mangó
1-2 avokádó
1 nagy lilahagyma
1 nagy paradicsom
Pár levél jégsaláta
A szószhoz:
2 dl görög joghurt
1 ek tahini (recept itt, az oldal alján)
Só, bors
Fél chili felkarikázva (elhagyható)
1 ek méz
Fél grapefruit leve és héja lereszelve
1 ek aprított korianderlevél
A szószhoz valókat összekeverjük, felhasználásig behûtjük.
1 tk sót, nagy adag frissen õrölt borsot, 1-1 tk curry-t, koriandert és római köményt mozsárban összetörünk, majd 2 ek olajjal. A pulykacombot bedörzsöljük vele, tepsire ültetjük, 160 fokos sütõbe toljuk. 1,5-2 órát sütjük, akkor jó, ha olyan puha, hogy villával simán beleszalad.
Közben a mangót, avokádót, paradicsomot, lilahagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. Ha nincs kész, a pitákat megsütjük.
A húsról, mikor már csak langyos, levesszük a bõrét, falatokra tépkedjük a húst. A pecsenyeszaftból pár ek-lal összekeverjük,újra felforrósítjuk. A pitákat keresztben felezzük, belsõ felüket kicsit megpirítjuk, megkenjük a szósszal. Ízlés szerint belepakolunk a hozzávalókból és jóízûen elfogyasztjuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!