Sült pulykás, pikáns töltött pita

2017-03-07

sponsored links

Édes-sós ízek egy laktató szendvicsben

Nemrég említettem, hogy kaptam egy nagy adag pulykahúst a Gallicoop-tól, még mindig van belõle, pedig igyekszem fogyasztani ?

Most az egész pulyka felsõcombot vettem elõ a fagyasztóból, és hogy jó szaftos maradjon, egészben sütöttem meg a sütõben. Salátához isteni lenne, sõt, akár sima krumplipürével is, de most egy édes-sós szendvicset készítettem vele.

Azt hiszem, a színeirõl már egyértelmû, mennyire várom a tavaszt ? Az íze is inkább friss, kicsit pikáns. 

Mondanám, hogy Nõnap alkalmából a hölgyolvasóknak ajánlom, de ahogy a hamburgert, ezt sem lehet nõiesen enni ?



Pulykás pitaszendvics minden jóval



Hozzávalók 4-6 fõre:

4-6 pita (receptem itt, ha lehet, az átlagnál vastagabbra készítsük, aboltiból is a vastagabb fajtát válasszuk)

1 nagy pulyka felsõcomb csontjával és bõrével együtt

Kevés olaj

Só, bors, currypor, koriandermag, római kömény

1 mangó

1-2 avokádó

1 nagy lilahagyma

1 nagy paradicsom

Pár levél jégsaláta



A szószhoz:

2 dl görög joghurt

1 ek tahini (recept itt, az oldal alján)

Só, bors

Fél chili felkarikázva (elhagyható)

1 ek méz

Fél grapefruit leve és héja lereszelve

1 ek aprított korianderlevél



A szószhoz valókat összekeverjük, felhasználásig behûtjük.

1 tk sót, nagy adag frissen õrölt borsot, 1-1 tk curry-t, koriandert és római köményt mozsárban összetörünk, majd 2 ek olajjal. A pulykacombot bedörzsöljük vele, tepsire ültetjük, 160 fokos sütõbe toljuk. 1,5-2 órát sütjük, akkor jó, ha olyan puha, hogy villával simán beleszalad.

Közben a mangót, avokádót, paradicsomot, lilahagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. Ha nincs kész, a pitákat megsütjük.

A húsról, mikor már csak langyos, levesszük a bõrét, falatokra tépkedjük a húst. A pecsenyeszaftból pár ek-lal összekeverjük,újra felforrósítjuk. A pitákat keresztben felezzük, belsõ felüket kicsit megpirítjuk, megkenjük a szósszal. Ízlés szerint belepakolunk a hozzávalókból és jóízûen elfogyasztjuk.



Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s