Sült pulykaszárnyak

2014-03-02

sponsored links

 Hozzávalók:
Pulykaszárny (itt most négy darab)
4-5 gerezd fokhagyma
szárnyas fûszersó
1 duci szál sárgarépa (ez el is hagyható)
1 ek. morzsolt majoránna
Elkészítés:
A szárnyakat ketté vágjuk, így könnyebb velük bánni. Alaposan befûszerezzük, tepsibe pakoljuk. Megszórjuk majoránnával, közé dobáljuk a megtisztított fokhagyma gerezdeket és a csíkokra vágott megtisztított sárgarépát. Alá öntünk 2 dl vizet, szorosan lefedjük fóliával, és két órán át kis lángon
 sütjük. Utána levesszük a takarást, és adunk neki még egy jó húsz percet, hogy elérje a képen látható színárnyalatot, szépen megpiruljon. Ennyi idõ alatt puha és omlós lesz a hús, élvezet bele harapni egy jó kis köret vagy zöld saláta társaságában.




Egy idõben méltatlanul kevés pulyka húst ettünk, pedig nagyon finom és egészséges. Éppen ezért úgy döntöttünk, gyakrabban beiktatjuk az étrendünkbe, és nem csak a pulykacombfilét, amibõl megannyi
finomságot lehet készíteni, hanem a szárnyat is, és a legközelebbi húslevesemet már elõre elterveztem jól megtermett húsos pulykanyakakból.
Aki pikánsabban vagy kiadósabban szeretné megsütni, az éppen bacon csíkokba is becsavarhatja a szárnydarabokat,. Nekem most az volt a célom, hogy egy finom, de nem túl zsíros sült legyen belõle. Látni kellett volna életem két pasiját, ahogy hadakoztak a combdarabokkal :-)

Folytats a blogon ... ugymintotthon.blogspot.com/2014/03/su...

sponsored links

Keres?s