Sült pulykamell fehérboros cseresznyeszósszal és rukkolás salátával
sponsored links
Mihez is kezdjünk, ha karácsonykor már több napja fogyasztjuk a pulykát és már kezdjük megunni. Ekkor fogtam, elõvettem egy üveg még nyáron eltett cseresznyelekvárt és kicsit megbolondítottam vele a sültet.
Hozzávalók:
Sült pulyka maradéka az ünnepi asztalról (Receptje itt található!)
1 közepes üveg cseresznyelekvár
1/2 dl édes fehérbor
1 csomag rukkola
1 konzerv kukorica
1 db kígyóuborka
4 evõkanál tejföl
3 evõkanál majonéz
1 evõkanál mustár
3 gerezd fokhagyma
só, bors
A maradék pulykát egy serpenyõben kevés vajon átpirítjuk, közben a lekvárt felforraljuk a fehérborral és máris vehetjük le tûzhelyrõl. A saláta hozzávalóit összekeverjük, az uborkát felkockázzuk és az öntettet összeállítva a kész salátára borítjuk. A húsokat tányérra helyezzük, leöntjük a cseresznyés szósszal, majd a salátával tálaljuk.