Sült pulykacomb szalonnás, gombás krumplival

2014-04-23

sponsored links

Sült pulykacomb szalonnás, gombás krumplival

Ma délben sütöttem meg ezt az ételt. Eredetileg a húsvéti asztalra szántam a feleségemmel, s a lányommal való együttes lakmározásra, de aztán másképp alakult. Elõször fordult elõ, hogy ünnepkor nem ültünk közös asztalhoz. A lányom ráadásul valamivel elrontotta a gyomrát, s Húsvétkor "böjtölt". Ma pedig már haza is utazott. No de így is el fog fogyni ez a finomság..
 
Hozzávalók :
  • 1 db sült, pácolt pulyka (99 dkg)
  • 3 db nagyobb krumpli
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db csiperkegomba
  • 1 ág rozmaring
  • 5 szál kakukkfû
  • õrölt fekete bors
  • kacsazsír
Elkészítés:

A krumplikat héjában félig megfõzöm , majd felkarikázom, s egy kacsazsírral kikent serpenyõbe rakom. Fûszerezem. Középre helyezem a pulykacombot, rászórom a felkockázott szalonnát, s rárakom a a felszeletelt gombát, a  zöldfûszereket és az aprított fokhagymát..

Berakom a 180 C fokra elõmelegített sütõbe, s 35 percig sütöm.

Tálaláskor teszek a tányérra 2 szelet húst és krumpli köretet. õrlök rá még borsot és díszítem sült zöldfûszerrel.






Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2014/04/sult...

sponsored links

Keres?s