Sült pulyka cseresznyeszósszal, fûszeres sütõtökkel
sponsored links
Egy újabb módja a megmaradt karácsonyi pulyka tálalásának.
Hozzávalók:
Sült pulyka maradéka az ünnepi asztalról (Receptje itt található!)
1 közepes üveg cseresznyelekvár
1 kisebb sütõtök
6 gerezd fokhagyma
só, bors, kakukkfû, rozmaring
olaj
A sütõtököt meghámozzuk, felkockázzuk és egy sütõtálba tesszük. Megszórjuk a fûszerekkel és a megpucolt, félbevágott fokhagymákkal. Pár kanál olajat öntünk hozzá, átkeverjük és 190 fokon elõmelegített sütõben készre sütjük. (kb. 30 perc).
Közben a maradék pulykát egy serpenyõben kevés vajon átpirítjuk, hozzáöntjük a lekvárt és összeforraljuk pár perc alatt.Végül tálalhatjuk is a kész ételeket.