Sült polenta
sponsored links
Nagyon finom és egészséges a polenta, puliszka, kukoricakása, ki hogy hívja, mi általában polentának nevezzük, mert azt Aranyember is meg tudta jegyezni. Nagyon szeretjük sütve húsok köreteként, de magában tejföllel, sajttal, salátával is igazán remek étel. Nekem sokszor gondot okoz, hogy mi legyen a köret, mert nem akarom mindig ugyanazt, mikor
már unalmas a rizs, a krumpli, akkor veszem elõ a kukoricadarát. Különbözõ szemnagyságú kukoricadarát lehet venni, legtöbbször én a finomat veszem, mert abból desszertet is szoktam készíteni vagy csak simán tejes kását.Anyukám mindig a durva szemût fõzte, simán vízben és forrón hideg tejjel leöntve ettük, de nagyon szerettem.
Hozzávalók:
25 dkg kukoricadara (finomszemû)
1 liter víz
só, bors
fûszerek ízlés szerint ...