Sült pisztráng spárgával, újkrumplival, lime mártással
sponsored links
A Tarka Bárka blogon nem engednek a 48-ból: nem meglepõ módon az édesvízi halak az ehavi VKF témája. Halból nálam nincs hiány, az eheti halnapra készülve különösen szerencsés voltam, mert szép, egyenként 25-30 dekás pisztrángokat sikerült a piacon szereznem. Ezúttal kifiléztem õket, a két filét egymásra borítva fóliában sütöttem, a két szelet közé pedig fûszeres vajat kentem, amely sütés közben elolvadva ízesítette a halat. Egy kis ázsiai beütést is kapott a gyömbérrel és a lime héjával, illetve a mártásban a lime levével.
Hozzávalók (3 adag)- 3 db pisztráng (250-300 g/db)
- 20 g gyömbér
- 25 g vaj
- 1 nagyobb csokor kakukkfû
- 1-2 ek. olívaolaj
- 2 lime
- 500 g fehér spárga (lehetõleg rövidebb darabokat válasszunk) ...