Sült pisztráng spárgával, újkrumplival, lime mártással

2012-04-23

sponsored links

A Tarka Bárka blogon nem engednek a 48-ból: nem meglepõ módon az édesvízi halak az ehavi VKF témája. Halból nálam nincs hiány, az eheti halnapra készülve különösen szerencsés voltam, mert szép, egyenként 25-30 dekás pisztrángokat sikerült a piacon szereznem. Ezúttal kifiléztem õket, a két filét egymásra borítva fóliában sütöttem, a két szelet közé pedig fûszeres vajat kentem, amely sütés közben elolvadva ízesítette a halat. Egy kis ázsiai beütést is kapott a gyömbérrel és a lime héjával, illetve a mártásban a lime levével.

Hozzávalók (3 adag)

- 3 db pisztráng (250-300 g/db)
- 20 g gyömbér
- 25 g vaj
- 1 nagyobb csokor kakukkfû
- 1-2 ek. olívaolaj

- 2 lime

- 500 g fehér spárga (lehetõleg rövidebb darabokat válasszunk) ...


Folytats a blogon ... lorien.blog.hu/2012/04/23/pisztrang_s...

sponsored links

Keres?s