Sült petrezselyemgyökér
sponsored links
Soha nem rajongtam a petrezselyemgyökérért, csak amolyan kötelezõ zöldség volt a húsleveshez és a gulyásleveshez, de fõve nem igazán szerettem õket. Itt Angliában egyszer kóstoltam sütve, köretként tálalva és azóta rendszeresen készítem itthon. Kicsit ropogós, édeskés, nálunk tökéletesen kiváltja a tepsis sült burgonyát, így egy kicsit egészségesebb köret is.
Elkészítése is nagyon gyors, a petrezselyemgyökereket meghámozom, feldarabolom, kevés olajjal (fûszeres olajat is használhatunk) meglocsolom, kézzel összekavarom egy kicsit, hogy mindenhol érje az olaj. Sütõpapírral bélelt tepsire rakom a zöldséget és közepes hõmérséklete addig sütöm amíg puha nem lesz. Ha kész kicsit megsózom és tálalom.