Sült paradicsomos kakukkfüves fejtettbab
sponsored links
Kétség sem férhet hozzá, szeretjük a babot.
Lehet az zöldbab (zöld zöldbab, sárga zöldbab, lila zöldbab, spárgabab), fejtett bab, szárazbab.
Készül levesnek, fõzeléknek, salátának, rakottan.
Párolva, sütve, fõzve, erjesztve, kovászolva.
Tejszínesen, tejfölösen, joghurtosan, paradicsomosan, savanyún, édesen, csípõsen.
Most fejtett bab, paradicsommal sütve, sok-sok kakukkfûvel.
Sült paradicsomos kakukkfüves fejtettbab
Hozzávalók
frissen fejtett bab
csombor
paradicsom
3 féle kakukkfû
só
bors
kókuszvaj
tálaláshoz
hagyma
citrom
friss kakukkfû
- A babot a csomborral kevés vízben megfõztem, félretettem.
- A kókuszvajon a paradicsomokat félbevágva megsütöttem.
Megszórtam a kakukkfûvel, egy fél kivételével tányérra szedtem, félretettem.
- A visszamaradt fûszeres szaftba átszedtem a babot,
újabb kakukkfû hintést kapott és odasütöttem.
- Az illatos sült babot, a sült paradicsomokkal, kovászos uborkával, nyers hagymával,
citrommal és friss kakukkfûvel megszórva tálaltam.
Fermentált chiliszószt kínáltam mellé.