Sült paradicsom saláta fetasajttal
sponsored links
Ez a saláta megállja önmagában is a helyét, de tálalhatod köretként egyszerû sült hús mellé. Ha köretként eszitek ez a mennyiség 4 fõre elég, amennyiben fõételként egy könnyû vacsora gyanánt akkor 2 éhes fõnek lesz elég.
Ha az esti grillezéshez keresel valami újdonságot itt jó helyen jársz. Nyár, paradicsom, feta, saláta, fenyõmag illatos, zöldfûszeres kenyérmorzsa. Komolyan nem tudom ennél jobban leírni, próbáld ki és üzend meg nekem, hogy mi a véleményed.
- 20 dkg koktélparadicsom
- só, bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 evõkanál olívaolaj
- 2 szál friss kakukkfû
- fél panini, vagy bagett, legalább 2 napos
- 4 evõkanál fenyõmag
- 2 evõkanálnak megfelelõ mennyiségû friss aprított petrezselyem
- 2 szál oregánó
- 10 dkg feta sajt
Az elkészítés menete:
- A paradicsomokat vágd félbe és a vágott felükkel felfelé helyezd õket egy tepsire. Locsold meg az olajjal, sózd borsozd és told be a sütõbe 200 fokra legalább 20 percre.
- A paninit tépkedd apró darabokra és a kávédarálóba (vagy ha olyan szerencsés vagy, hogy van aprító géped, abba) daráld le a fokhagyma és zöldfûszerek társaságában. Egy viszonylag nagyobb morzsákból álló, illatos, zöldfûszeres keveréket kell, hogy kapj.
- Tedd a morzsádat száraz serpenyõbe és kissé pirítsd meg. Tedd félre.
- Ugyanebben a serpenyõben, szintén szárazon pirítsd meg a fenyõmagot, majd azt is tedd félre.
- Ha megsült a paradicsom és tálalni tervezed tedd õket tálaló tányérra, szórd meg õket a morzsával, majd a fenyõmaggal, végül morzsold a tetejére a fetasajtot.
Akár köretként, akárt fõételként eszed egy könnyû nyári napon biztosan nem fogsz csalódni!!