Sült paprikás saláta kolbásszal
sponsored links
A Stahl Magazin: Mediterrán kalandok különszámában találtam ezt a receptet. Mikor felvetettem, hogy este ezt készítem, mintha férjem arca torzult volna.... De nem hagytam ám magam, maximum nem esszük meg, ha nem finom. Ennyi. Szerencsére nagyon finom, és még másnap is emlegette:-)
Hozzávalók 2 fõre:
4 db piros kaliforniai paprika, só és frissen õrölt bors, 100 g chorizo vagy paprikás kolbász, 3/4 dl olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 friss chili paparika, 2 tk. sherryecet, csokor aprított, friss petrezselyem
Elõmelegítjük a sütõt 225 fokra és a félbe vágott, kimagozott paprikákat betesszük sülni. Elõtte sózzuk, borsozzuk. Kb. fél óra alatt szinte fekete lesz. Na, ez kell nekünk!
Kicsit hagyjuk kihûlni, majd leszedjük a fekete, megsült héjat róluk. A szép, piros, húsos részt pedig ...