Sült paprikás padlzsánkrém
sponsored links
Ennek a finom padlizsánkrémnek a létrejötte a véletlen mûve. Zakuszkát akartam készíteni, be is vásároltam hozzá minden zöldséget a piacon, de idõhiányban szenvedtem, így a paprikát inkább megsütöttem a sütõben a padlizsán után. Így a héját is le tudtam róla húzni. Meg kellett állapítsam, hogy ez még finomabb lett, mint a nyár elején készített zakuszka.
Hozzávalók:
5 db közepes méretû padlizsán, 7-8 db szép pritamin paprika, 40 dkg vöröshagyma, 3 dl frissen passzírozott paradicsomlé, 3,5 dl olívaolaj, só, bors
5 db közepes méretû padlizsán, 7-8 db szép pritamin paprika, 40 dkg vöröshagyma, 3 dl frissen passzírozott paradicsomlé, 3,5 dl olívaolaj, só, bors
A padlizsánt egészben a sütõben 200 fokon kb. fél óra alatt megsütjük, majd ha kihûlt kikanalazzuk a héjából.
A paprikákat is egészben megsütjük, amíg a héja szinte fekete nem lesz, mert akkor a legfinomabb. Ha kihûlt eltávolítjuk a ...