Sült paprikás padlizsánkrém
sponsored links
Konkrétan így még sosem próbáltam. De múltkor, egy ovis szakellenõrzéskor, az igazgatónõnk által készített padlizsánkrém volt számomra a sztár: sült paprikával készült. Õ majonézmentesen készítette, én is úgy akartam, de mivel jól lecsepegett a padlizsán, nem volt értelme külön párolni, ezért összekevertem az amúgyis meglévõ majonézbõl egy kevéssel. De nyugodtan el is maradhat... Csinálok majd olyant is.
Sült paprikás padlizsánkrém
Hozzávalók: 80 dkg sült padlizsánhús jól lecsepegve, 3 kápia vagy kaliforniai paprika, 2 közepes hagyma, só, bors, 1 csokor vegyes zöldfûszer (nálam medvehagyma, kapor és petrezselyemzöld volt), majonéz, citromlé.
Elkészítése: A paprikát nyílt lángon vagy 230 fokos sütõben addig sütjük, míg héja meg nem feketedik, húsa meg nem puhul. Kivesszük a sütõbõl, megszórjuk bõven sóval, néhány percre letakarjuk, majd meghámozzuk, és csumáját, magjait eltávolítjuk. A padlizsánt és a sült paprikát összeaprítjuk, majd összekeverjük a finomra aprított hagymával és zöldfûszerekkel együtt. Ízlés szerinti majonézt keverünk hozzá, sóval, borssal és citromlével ízesítjük.
Sült paprikás padlizsánkrém
Hozzávalók: 80 dkg sült padlizsánhús jól lecsepegve, 3 kápia vagy kaliforniai paprika, 2 közepes hagyma, só, bors, 1 csokor vegyes zöldfûszer (nálam medvehagyma, kapor és petrezselyemzöld volt), majonéz, citromlé.
Elkészítése: A paprikát nyílt lángon vagy 230 fokos sütõben addig sütjük, míg héja meg nem feketedik, húsa meg nem puhul. Kivesszük a sütõbõl, megszórjuk bõven sóval, néhány percre letakarjuk, majd meghámozzuk, és csumáját, magjait eltávolítjuk. A padlizsánt és a sült paprikát összeaprítjuk, majd összekeverjük a finomra aprított hagymával és zöldfûszerekkel együtt. Ízlés szerinti majonézt keverünk hozzá, sóval, borssal és citromlével ízesítjük.