Sült paprikás, mozarellás spagetti
sponsored links
Tipikus könnyû, nyári étel, és éppen az egyszerûségétõl annyira nagyszerû. Éppen ezért fontos, hogy jó minõségû hozzávalókkal dolgozzunk, ahogy az olaszok is teszik. És azért olyan finomak az ételeik.
Hozzávalók:
- 50 dkg teljes kiõrlésû spagetti
- 20 dkg bivalymozarella
- 4 nagy, sárga színû paprika
- 1 hagyma
- 1 zöldhagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 1 csiliapaprika
- 6 evõkanál olívaolaj
- 2-3 evõkanál kapribogyó
- 1 marék bazsalikomlevél
- só, õrölt bors
Elkészítése:
- A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, mindeniket négybe vágjuk, és tepsire téve, 230 fokos sütõben megsütjük (20-25 perc, amíg fekete foltok jelennek meg rajta).
- Ezután egy tálba tesszük, megsózzuk, majd letakarva hûlni hagyjuk. Miután kihûlt, megámozzuk, és csíkokra vágjuk.
- Közben a spagettit enyhén sós vízben kifõzzük, leszûrjük, de 1,5 dl fõzõlevet megtartunk.
- Egy serpenyõben olajat hevítünk, és megpirítjuk a szeletekre vágott hagymát, meg a zöldhagymát. Hozzáadjuk a paprikát, a kapribogyót, illetve az apróra vágott fokhagymát, meg a fõzõvizet.
- Sózzuk borsozzuk, összeforraljuk, végül pedig csilipaprikával, meg bazsalikommal összekavarjuk.
- Darabokra tépkedett mozarellával tálaljuk.