Sült paprika saláta spanyol módra
sponsored links
Pikáns elõétel sült kolbásszal
Régebben szerettem Stahl Judit mûsorait. Most is tetszenek, csak az újabb részek annyira brutálisan tele vannak reklámmal, hogy maga az étel teljesen elveszik, szinte csakis a szponzorált alapanyagok és eszközök szerepelnek.
Nemrég ismételtek egy részt az egyik fõzõs csatornán, ebben viszont maga az étel felülmúlta a promóciót, kifejezetten megtetszett.
Állítólag a spanyol tapasbárokban lehet ilyet kapni, a finom helyi borok mellé adják pirítóssal.
Én elõételnek vagy salátának is el tudom képzelni, persze szigorúan sovány hús mellé, annyira markáns íze van.
Sült paprika-saláta chorizo-val
Hozzávalók 4 fõre:
6 kaliforniai paprika
15 dkg hajszálvékonyra szelt chorizo
2 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
2 ek sherry- vagy vörösborecet
Só, bors
2 csokor petrezselyem
A paprikákat egy tepsire fektetjük, 200 fokos sütõben addig sütjük, míg a héja felhólyagosodik, több helyen meg is feketedik. Ez 20-30 perc, félidõben egy negyedet fordítunk rajta, hogy minden oldala egyenletesen süljön.
Kivéve egy tálba tesszük, folpackkal letakarva langyosra hûtjük. Ha már meg tudjuk fogni, húzzuk le a héját, a szárakat húzzuk ki. A paprika húsát felcsíkozzuk, egy tálba tesszük.
A chorizo-szeleteket négybe vágjuk, olívaolajos forró serpenyõben párszor átforgatjuk. Nem kell, hogy megpiruljon, csak egy kicsit engedje ki a zsírját. Hozzányomjuk a fokhagymát, párszor átforgatjuk, az egészet a paprikához keverjük.
Hozzáöntjük a borecetet, egy csipet sót és szép adag borsot. Mikor teljesen kihûlt, hozzákeverjük a durvára vágott petrezselymet.
Hûtõben behûtjük, pirítóssal fogyasztjuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
Régebben szerettem Stahl Judit mûsorait. Most is tetszenek, csak az újabb részek annyira brutálisan tele vannak reklámmal, hogy maga az étel teljesen elveszik, szinte csakis a szponzorált alapanyagok és eszközök szerepelnek.
Nemrég ismételtek egy részt az egyik fõzõs csatornán, ebben viszont maga az étel felülmúlta a promóciót, kifejezetten megtetszett.
Állítólag a spanyol tapasbárokban lehet ilyet kapni, a finom helyi borok mellé adják pirítóssal.
Én elõételnek vagy salátának is el tudom képzelni, persze szigorúan sovány hús mellé, annyira markáns íze van.
Sült paprika-saláta chorizo-val
Hozzávalók 4 fõre:
6 kaliforniai paprika
15 dkg hajszálvékonyra szelt chorizo
2 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
2 ek sherry- vagy vörösborecet
Só, bors
2 csokor petrezselyem
A paprikákat egy tepsire fektetjük, 200 fokos sütõben addig sütjük, míg a héja felhólyagosodik, több helyen meg is feketedik. Ez 20-30 perc, félidõben egy negyedet fordítunk rajta, hogy minden oldala egyenletesen süljön.
Kivéve egy tálba tesszük, folpackkal letakarva langyosra hûtjük. Ha már meg tudjuk fogni, húzzuk le a héját, a szárakat húzzuk ki. A paprika húsát felcsíkozzuk, egy tálba tesszük.
A chorizo-szeleteket négybe vágjuk, olívaolajos forró serpenyõben párszor átforgatjuk. Nem kell, hogy megpiruljon, csak egy kicsit engedje ki a zsírját. Hozzányomjuk a fokhagymát, párszor átforgatjuk, az egészet a paprikához keverjük.
Hozzáöntjük a borecetet, egy csipet sót és szép adag borsot. Mikor teljesen kihûlt, hozzákeverjük a durvára vágott petrezselymet.
Hûtõben behûtjük, pirítóssal fogyasztjuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!