Sült paprika saláta
sponsored links
Hozzávalók:
2 kg húsos paprika, olaj, só, cukor, ecet, víz.
Elkészítése:
A szép húsos paprikákat megmossuk, szárazra töröljük, majd rácson vagy sütõben jól megégetjük.
Nem szabad félni tõle, rendesen meg kell égetni, mert akkor lehet szépen lehúzgálni a héját, és így lesz az a jellegzetesen csodás íze. A megsült paprikákat egy edénybe rakjuk, besózzuk és lefödjük az edényt, hadd puhuljon kicsit a paprika, így szinte ledobja magáról a héját.
A külsõ, vékony héja egészen másfajta anyag, mint a húsa, ezért szépen leválik róla.
A héj lehúzásának módszere: a vizeskagyló fölött megfogjuk a paprika szárát, és közben lassan csorgatjuk a hidegvizet (ne feledjük el, hogy a paprika még mindig eléggé forró).
Ilyen módon gyönyörûen meg tudjuk hámozni. Rögtön kevés olajba forgatjuk, majd ecetes cukros ...
2 kg húsos paprika, olaj, só, cukor, ecet, víz.
Elkészítése:
A szép húsos paprikákat megmossuk, szárazra töröljük, majd rácson vagy sütõben jól megégetjük.
Nem szabad félni tõle, rendesen meg kell égetni, mert akkor lehet szépen lehúzgálni a héját, és így lesz az a jellegzetesen csodás íze. A megsült paprikákat egy edénybe rakjuk, besózzuk és lefödjük az edényt, hadd puhuljon kicsit a paprika, így szinte ledobja magáról a héját.
A külsõ, vékony héja egészen másfajta anyag, mint a húsa, ezért szépen leválik róla.
A héj lehúzásának módszere: a vizeskagyló fölött megfogjuk a paprika szárát, és közben lassan csorgatjuk a hidegvizet (ne feledjük el, hogy a paprika még mindig eléggé forró).
Ilyen módon gyönyörûen meg tudjuk hámozni. Rögtön kevés olajba forgatjuk, majd ecetes cukros ...