Sült paprika olvadó sajttal és ropogós bacon-nel
sponsored links
Amerika legnagyobb kedvence pofonegyszerûen
Nagyon régen szerettem volna kipróbálni az amerikában legismertebb, jalapeno (ejtsd: halapenjo) poppers nevû snack-et, amit magyarra talán a a nasi szóval lehetne a legjobban lefordítani. A ?snack? lényege, hogy egy-két falatos ízbombák, meccs közben, vagy bulikon iszogatás közben majszolják.
Elég sokat vártam arra, hogy friss jalapeno paprikához jussak, végül egy vállalkozó kedvû helyi termelõtõl sikerült. Nagyon kíváncsi voltam, hogy mit tud ez a kb. 10 centi hosszúságú, vastag húsú csípõs paprika, ami eredetileg egy mexikói változat. Hááát, õszintén szólva, ha igazán ízes hegyes erõs paprikát találtok, az kb. ugyanilyen. Ezért a kijelentésemért a chilirajongók meg fognak kövezni, de akkor is ez a véleményem.
Ja, és ha már kaptam egy halom Szarvasi mozzarellát, az õ snack-jüket használtam. Ezek elõrecsomagolt sajtrudacskákat, amik egyébként hirtelen fellépõ éhség ellen is tökéletesek?
Sült paprika bacon-nel és mozzarellával
Hozzávalók 4 fõre:
10 db jalapeno paprika (vagy fele annyi hegyes erõs)
10 db mozzarella snack
10 szelet bacon
Ízlés szerint mexikói fûszerkeverék (elhagyható)
A paprikákat hosszában félbevágjuk, a magokat és az ereket kikaparjuk.
A mozzarellát, ha bírjuk a fûszereset, beleforgatjuk a fûszerkeverékbe, de nem fontos, anélkül is szuper lesz.
Ha jalapeno-nk van, egy-egy félbevágott sajtot teszünk bele, ha hegyes erõs, egy egészet. Körbetekerjük bacon-nel, 15 percre 180 fokos sütõbe toljuk.
Salátával, vagy simán magában fogyasztjuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
Nagyon régen szerettem volna kipróbálni az amerikában legismertebb, jalapeno (ejtsd: halapenjo) poppers nevû snack-et, amit magyarra talán a a nasi szóval lehetne a legjobban lefordítani. A ?snack? lényege, hogy egy-két falatos ízbombák, meccs közben, vagy bulikon iszogatás közben majszolják.
Elég sokat vártam arra, hogy friss jalapeno paprikához jussak, végül egy vállalkozó kedvû helyi termelõtõl sikerült. Nagyon kíváncsi voltam, hogy mit tud ez a kb. 10 centi hosszúságú, vastag húsú csípõs paprika, ami eredetileg egy mexikói változat. Hááát, õszintén szólva, ha igazán ízes hegyes erõs paprikát találtok, az kb. ugyanilyen. Ezért a kijelentésemért a chilirajongók meg fognak kövezni, de akkor is ez a véleményem.
Ja, és ha már kaptam egy halom Szarvasi mozzarellát, az õ snack-jüket használtam. Ezek elõrecsomagolt sajtrudacskákat, amik egyébként hirtelen fellépõ éhség ellen is tökéletesek?
Sült paprika bacon-nel és mozzarellával
Hozzávalók 4 fõre:
10 db jalapeno paprika (vagy fele annyi hegyes erõs)
10 db mozzarella snack
10 szelet bacon
Ízlés szerint mexikói fûszerkeverék (elhagyható)
A paprikákat hosszában félbevágjuk, a magokat és az ereket kikaparjuk.
A mozzarellát, ha bírjuk a fûszereset, beleforgatjuk a fûszerkeverékbe, de nem fontos, anélkül is szuper lesz.
Ha jalapeno-nk van, egy-egy félbevágott sajtot teszünk bele, ha hegyes erõs, egy egészet. Körbetekerjük bacon-nel, 15 percre 180 fokos sütõbe toljuk.
Salátával, vagy simán magában fogyasztjuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!