Sült padlizsános hummusz
sponsored links
Nyáron a hummusz gyakori vendég nálunk és legnagyobb megelégedésemre mindenki szereti. Elkészíteni (persze, ha nem száraz csicseribõl készítem áztatásos módszerrel) pár perc, fûszerezni egyéni ízlés dolga. A padlizsánkrém irtó népszerû, de valami miatt én inkább darabosan megsütve, hagymával, sok fokhagymával, kápiapaprikával jobban szeretem. A kettõ kombinációjával viszont nagyon jó lett a végeredmény.
Itt minden csicseri :
Sült padlizsános hummusz (csicserikrém)
Elkészítési idõ: 10 perc
Sütési idõ : 15 - 20 perc (padlizsán)
Mennyiség: 4 adag
Hozzávalók :
1 közepes padlizsán(szeletelve v. kis kockákra vágva)
1 hagyma
olívaolaj
2 ? 3 fokhagymagerezd
fûszerek (török, arab fûszerkeverék : oregano, rozmaring, római kömény, chili)
1 doboz fõtt csicseriborsó
? citrom
friss kakukkfû, petrezselyem
Elkészítés:
1. A padlizsánt szeletelem, vagy kockákra vágom, attól függõen, hogy grillezem vagy olajban sütöm. Én utóbbit szoktam választani, és egyúttal a hagymát, fokhagymát és a fûszereket is hozzáadom, így sütöm meg. A padlizsánt megsózhatod elõre.
2. A csicseriborsót lecsöpögtetem, és krémesre mixelem.
3. Hozzáadom a már lehûlt sült padlizsánt és ízlés szerint pépesítem. A padlizsán egy részét félreteheted és késõbb belekeverve, darabos-krémes állagot nyersz.
4. Citrommal, friss zöldfûszerekkel és szokás szerint pitával tálalom.
Megjegyzés: a padlizsánt magas hõfokon kell sütni, és nem kell neki bedõlni, mert úgy tesz, mintha a világ összes olaját magába akarná szívni. A végén (egy kevés nyomogatás hatására) kiengedi magából, szóval ne vidd túlzásba az olaj mennyiségét, de ne is fukarkodj vele!