Sült oldalas, szalonnás burgonyagombóccal, sült savanyú káposztával

2017-08-14

sponsored links

Azta, de hosszú címe lett! :)
Sült oldalas mindenki tud sütni? Én egyszerûen csinálom, egy jófajta vaslábosba lesütöm elõször a húsokat, hogy kérget kapjanak, aztán kevéske vizet öntök alájuk és lefedem õket, párolódjanak. Félidõben sózom, borsozom, megszórom õrölt köménnyel és zúzott fokhagymával, majd a sütõbe tolva szép aranybarnára pirítom õket.
A szalonnás burgonyagombóchoz, pedig elõször megfõzöm a burgonyákat héjában, majd meghámozom és krumplinyomón áttöröm. A szalonnákat felkockázom, zsírjára sütöm. A zsírt félreteszem, ebbe sütöm meg a kimosott savanyú káposztát késõbb.
Az összetört krumplit összevegyítem a szalonnakockákkal, teszek hozzá 2 tojást és némi réteslisztet is, hogy szépen összeálljon, de ne legyen kemény a tészta. Adok hozzá 2 tk búzadarát és fûszerezem, só, bors, kapor és vágott petrezselyemmel. Lisztes kézzel gombócokat formálok és lobogó sós vízben kifõzöm. A lesütött káposztára szedem, és kicsit pirítom még a sütõben a hús mellett.


Folytats a blogon ... csibekonyha.blogspot.com/2017/08/sult...

sponsored links

Keres?s