Sült oldalas
sponsored links
Kiskoromban valahogy nem rajongtam a sült oldalasért. Nem is értem miért, pedig nagyon finom tud lenni. ...bezzeg a sült zsíros kenyeret sajttal és lilahagymával, azt bezzeg tudtam befelé gyûrni. :D Mióta saját konyhánk van, elég sokszor kerül asztalra. Jó sok fokhagymával megtûzdelve... Persze a zsírja most is ott csücsül már egy tálkában és arra vár, hogy kihûljön és mehessen a hûtõbe, hogy aztán frissen sült kenyérre kenve lehessen vele bûnözni . :D
Hozzávalók 4-6 személyre:
1,5 kg oldalas (egyforma darabokra vágva)
1 fej fokhagyma
1 kk. köménymag
só
3-4 ek. zsír
- A sütõt elõmelegítjük 190 °C-ra. Egy nagy tepsi alján elosztjuk a zsírt. A fokhagymagerezdeket félbe vágjuk.
- A megtisztított húsok vastagabb részeit megtûzdeljük fokhagymával. Alaposan besózzuk õket, majd betesszük a tepsibe. Megszórjuk köménymaggal, pici vizet öntünk alá, majd az egészet alufóliával lefedjük.
- Elõmelegített sütõben ~1,5-2 óra alatt puhára pároljuk a húst. A sütési idõ nagyban függ attól, hogy a hús mekkora darabokra lett vágva.
Tipp: Ha a húst félig fagyosan tesszük a sütõbe, akkor nem kell alá plusz víz.