Sült oldalas

2014-06-17

sponsored links






Kiskoromban valahogy nem rajongtam a sült oldalasért. Nem is értem miért, pedig nagyon finom tud lenni. ...bezzeg a sült zsíros kenyeret sajttal és lilahagymával, azt bezzeg tudtam befelé gyûrni. :D Mióta saját konyhánk van, elég sokszor kerül asztalra. Jó sok fokhagymával megtûzdelve... Persze a zsírja most is ott csücsül már egy tálkában és arra vár, hogy kihûljön és mehessen a hûtõbe, hogy aztán frissen sült kenyérre kenve lehessen vele bûnözni . :D






Hozzávalók 4-6 személyre:
1,5 kg oldalas (egyforma darabokra vágva)
1 fej fokhagyma
1 kk. köménymag

3-4 ek. zsír

  1. A sütõt elõmelegítjük 190 °C-ra. Egy nagy tepsi alján elosztjuk a zsírt. A fokhagymagerezdeket félbe vágjuk.
  2. A megtisztított húsok vastagabb részeit megtûzdeljük fokhagymával. Alaposan besózzuk õket, majd betesszük a tepsibe. Megszórjuk köménymaggal, pici vizet öntünk alá, majd az egészet alufóliával lefedjük.
  3. Elõmelegített sütõben ~1,5-2 óra alatt puhára pároljuk a húst. A sütési idõ nagyban függ attól, hogy a hús mekkora darabokra lett vágva.









Tipp: Ha a húst félig fagyosan tesszük a sütõbe, akkor nem kell alá plusz víz.


Folytats a blogon ... konyhaninnenkertentul.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s