Sült madártej almával
sponsored links
Hozzávalók 6 bögréhez
6 dl tej
4-5 evõkanál méz
csipet só
1 evõkanál liszt (vagy étkezési keményítõ)
3 tojás
1 evõkanál vaníliakivonat
2 közepes méretû alma
A bögréket vékonyan kikenjük vajjal és egy tepsibe helyezzük. Az almákat meghámozzuk, hosszában vékony szeletekre vágjuk és állítva a bögrékbe rakosgatjuk õket.
Kevés hideg tejben kikeverjük a lisztet és s tojássárgákat. A maradék tejet a mézzel, a sóval és a vaníliával felforrósítjuk. Óvatosan hozzáöntjük a tojásos részt és kevergetve besûrítjük.
Langyosra hûtjük.
A tojásfehérjébõl kemény habot verünk, hozzákeverjük a kihûlt vaníliakrémhez és egyenletesen elosztva a bögrékbe kanalazzuk.
180 fokra melegített sütõbe toljuk és addig sütjük, amíg a tetejük szép aranyszínûre nem pirul.
Fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.