Sült libacomb

2011-11-13

sponsored links


Ha jól rémlik, talán életem második libacombját sütöttem meg pénteken, és ez volt az elsõ libavacsora, amit Márton napon fogyasztottunk. A népi hagyományok közül csak az év végi-újévi babonákra szoktunk ügyelni, a Márton naphoz nem sok közünk van, így nem is szándékoztam idén sem ludat készíteni. Persze ember tervez, férj végez: a piacról végül libahússal tértünk haza.

A combokat elõzõ este készítettem elõ: megtisztítottam, megmostam és szárazra töröltem, majd fûszeres sóval bedörzsöltem. (Ez egy készen kapható termék, ami durva tengeri sót és szárított, morzsolt fûszereket tartalmaz, mint pl. rozmaring, kakukkfû, bazsalikom, oregánó, majoránna stb-stb. El is készíthetõ, de ha van, egyszerûbb. :P) Ezután zacskóba tettem a húst, amibõl kiszorítottam a levegõt - ha van szuper vákuumozó gépetek otthon, bátran használjátok. Nagyjából 12 órát pihent így a hús a hûtõben, majd kivettem és a konyhapulton hagytam még kb. 4-5 órán keresztül. 
Ezután elõkészítettem a pataki tálamat: áztatás után libazsírral kikentem, az aljára bõségesen hagymát ...

Folytats a blogon ... www.egycsipet.hu/2011/11/sult-libacom...

sponsored links

Keres?s