Sült libacomb, aszalt szilvás vörös káposztával és burgonya gombóccal

2011-11-22

sponsored links



Libát enni, nem csak Márton napon lehet.... Igaz, ez az étel  nálam akkor készült, de közzétenni csak most sikerült (a fõzés még mindig könnyebb számomra, mint a recept megírása..:-)). A sült liba nagyszerû választás akár a közelgõ karácsonyra... A klasszikus fokhagymás, rozmaringos módon készítem a leggyakrabban ( csakis friss rozmaringgal!), ha már egyszer libát eszünk...
A körítésként készített krumpligombóc az egyik legkönnyebben elkészíthetõ változat, mégis több, mintha csak pürét tettünk volna a tányérra. Az   elmaradhatatlan párolt káposztát egy kicsit tovább gondolva (és ezzel helyet és idõt spórolva  a konyhában), sütõben készült, tepsis változatra cseréltem. Így megfelelõen elõkészülve három óra alatt az asztalra kerülhet az ünnepi fogás.

Recept:
Hozzávalók (4 személyre)
4 libacomb (+ 2 mell, ha nem csak kiskorúaknak fõzünk..:-))
1 fej fokhagyma
1 dl vörösbor
4-5 friss rozmaring ág
1 ek "vegeta naturella" zöldfûszeres keverék ( ...és újra van vegetám, nem bio, de adalék mentes)
só, bors 
Krumpli gombóc: ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Borsod/~3/-ic...

sponsored links

Keres?s