Sült libacomb, aszalt szilvás vörös káposztával és burgonya gombóccal
sponsored links
Libát enni, nem csak Márton napon lehet.... Igaz, ez az étel nálam akkor készült, de közzétenni csak most sikerült (a fõzés még mindig könnyebb számomra, mint a recept megírása..:-)). A sült liba nagyszerû választás akár a közelgõ karácsonyra... A klasszikus fokhagymás, rozmaringos módon készítem a leggyakrabban ( csakis friss rozmaringgal!), ha már egyszer libát eszünk...
A körítésként készített krumpligombóc az egyik legkönnyebben elkészíthetõ változat, mégis több, mintha csak pürét tettünk volna a tányérra. Az elmaradhatatlan párolt káposztát egy kicsit tovább gondolva (és ezzel helyet és idõt spórolva a konyhában), sütõben készült, tepsis változatra cseréltem. Így megfelelõen elõkészülve három óra alatt az asztalra kerülhet az ünnepi fogás.
Recept:
Hozzávalók (4 személyre)
4 libacomb (+ 2 mell, ha nem csak kiskorúaknak fõzünk..:-))
1 fej fokhagyma
1 dl vörösbor
4-5 friss rozmaring ág
1 ek "vegeta naturella" zöldfûszeres keverék ( ...és újra van vegetám, nem bio, de adalék mentes)
só, bors
Krumpli gombóc: ...