Sült lecsós hekkfilé rizzsel
sponsored links
Sült lecsós hekkfilé rizzsel
Ezúttal "magyaros" halétel készült hekkbõl, de most nem törzsbõl, hanem filébõl. Mert, hekket nem csak strandbüfés tud sütni paprikás lisztben.
Hozzávalók:
- 5 db argentin hekk filé (90 dkg)
- só
- õrölt fekete bors
- 0,5 db citrom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db kicsi vöröshagyma
- 1 db paprika
- 1 db csípõs hegyes paprika
- 1 db paradicsom
- õrölt csípõs pirospaprika
- napraforgóolaj
- 1 bögre rizs
- 1 szál petrezselyem
Elkészítés:
A halfiléket sózom borsozom, locsolok rá olajat, facsarok rá citromlevet, s egy dobozban beteszem a hûtõbe.
A rizst sós vízben megfõzöm, s elkészítem a szokásos módon a lecsót.
Délben a halat kiveszem a hûtõbõl, s egy serpenyõben két részletben megsütöm.
Tálaláskor formázok a tányérra rizst, teszek rá petrezselyemlevelet, mellérakok két darab hekk filét, s kanalazok rá lecsót.