Sült kárász
sponsored links
Egyszerû, ám annál finomabb étel, amihez nem is kell más, csak friss kenyér és egy kis kovászos uborka. :)
Gyerekkoromban nálunk a "Hal" a ponty volt, máshoz nem lehetett hozzájutni, ehhez is jobban csak karácsony környékén. Olykor, ha a szûkös keretbe belefért egy hét balatoni nyár, akkor megcsodáltuk és megkóstoltuk a hekket, de az alkalom olyan ritka volt, hogy a hal fogalma sokáig a pontyban merült ki.
Aztán amikor mr.1 belépett a képbe, bõvült a repertoár, ezzel az étellel például igen jó barátságot kötöttem. Egyetlen hátránya van csupán: én még soha nem láttam üzletben sem keszeget, sem kárászt. Így várnunk kell egy eredményesebb napra a horgásztónál, hogy elérhetõ legyen ez az egyszerû étel.
A kárász- vagy keszegsütés tehát a pecabot markolászásával kezdõdik. Ha akad néhány halacska, azt hazaszállítjuk és mr.1 megtisztítja - ennek részleteirõl nincs sok információm, nekem ilyenkor mindig "akad más dolgom is". :D Õ tehát tisztít, beirdal, ha éppen kedve van, még meg is süt, ha nincs, akkor ez marad az én feladatom.
A sûrûn, mélyen irdalt halat kívül-belül finoman sózom és állni hagyom, amíg a lisztet elõkészítem (kevés pirospaprikát elkeverek benne) és a sütéshez használt olajat felforrósítom. Amikor az olaj sütésre kész, a halat ...