Sült káposzta szecsuáni borssal

2011-11-10

sponsored links



Egy gyorsan elkészíthetõ étel, a közismert fejes káposztát használjuk hozzá, és különlegességét, ázsiai jellegét a szecsuáni bors fogja adni.

A szecsuáni bors, vagy japán bors, Zanthoxylum piperitum, nem a borsfélék családjába tartozik rokonságban a rutafélékkel van. Valószínûleg erõs ízéért kapta ugyanazt a nevet. Segíti az emésztést és vértisztító.
A termés belsõ fekete, és kemény magját eltávolítják (nem mindig tökéletesen, az ilyen terméket lehetõleg ne vásároljuk meg, mert ha ráharapunk az ételben igen kellemetlen.)
Egészben vagy õrölt formában használjuk, és több ázsiai fûszerkeverék alkotórésze.
Az íze valóban friss borsos és érdekessége, hogy elzsibbasztja a nyelvet egy idõre. Ne gondoljuk, hogy annyira, mint egy fájdalomcsillapító injekció a fogkezelésnél. Csak kellemesen finoman, amitõl még nyugodtan tudunk tovább enni és beszélni is.

30dkg fejes káposzta nagy 3x3-as kockákra vágva
1 piros erõs paprika csíkokra szelve, lehet szárított is
1evõkanál mogyoró olaj ...


Folytats a blogon ... valodisafrany.blog.hu/2011/11/10/sult...

sponsored links

Keres?s