Sült kolbász és szalonna fehérboros káposztaágyon, krumplival és sütõtökkel

2014-02-12

sponsored links

Sült kolbász és szalonna fehérboros káposztaágyon, krumplival és sütõtökkel

Ez az étel a körítést illetõen egy kicsit eltér a szokásos tálalástól.

Hozzávalók
  • 2 szál sütnivaló házias csípõs kolbász
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 25 dkg savanyított vecsési káposzta
  • 2 db bagy burgonya
  • 1 kicsi sütõtök fele
  • napraforgó olaj
  • õrölt fekete bors
  • köménymag
  • 1 db babérlevél
  • 1 dl fehérbor
Elkészítés:

Pucolás után a krumplit hasábokra, a sütõtököt kockára vágom A szalonnát kettészelem, bevagdosom.

Egy serpenyõbe öntök kevés olajat, elrendezem rajta a káposztát. Teszek rá háromba tépett babérlevelet, megszórom borssal és köménnyel. Rárakom a mindkét oldalán villával megszurkált kolbászokat, s a  szalonna szeleteket. Körberakom a krumplival és a tökkel. Berakom a 180 C fokra (hõlégkeverés) elõmelegített sütõbe.

30 perc elteltével a kolbász és a zöldségeket megfordítom, majd tovább sütöm. "0 perc elteltével a káposztára öntök bort, s grillfokozaton (20 C fok) még tízpercig sütöm.

Tálaláskor teszek a tányérra káposztát, rá egy félbevágott kolbászt, egy szalonnát, s köré zöldségeket.

Fehérborral fogyasztom.






Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2014/02/sult...

sponsored links

Keres?s