Sült kolbász és szalonna fehérboros káposztaágyon, krumplival és sütõtökkel
sponsored links
Sült kolbász és szalonna fehérboros káposztaágyon, krumplival és sütõtökkel
Ez az étel a körítést illetõen egy kicsit eltér a szokásos tálalástól.Hozzávalók
- 2 szál sütnivaló házias csípõs kolbász
- 5 dkg füstölt szalonna
- 25 dkg savanyított vecsési káposzta
- 2 db bagy burgonya
- 1 kicsi sütõtök fele
- napraforgó olaj
- só
- õrölt fekete bors
- köménymag
- 1 db babérlevél
- 1 dl fehérbor
Pucolás után a krumplit hasábokra, a sütõtököt kockára vágom A szalonnát kettészelem, bevagdosom.
Egy serpenyõbe öntök kevés olajat, elrendezem rajta a káposztát. Teszek rá háromba tépett babérlevelet, megszórom borssal és köménnyel. Rárakom a mindkét oldalán villával megszurkált kolbászokat, s a szalonna szeleteket. Körberakom a krumplival és a tökkel. Berakom a 180 C fokra (hõlégkeverés) elõmelegített sütõbe.
30 perc elteltével a kolbász és a zöldségeket megfordítom, majd tovább sütöm. "0 perc elteltével a káposztára öntök bort, s grillfokozaton (20 C fok) még tízpercig sütöm.
Tálaláskor teszek a tányérra káposztát, rá egy félbevágott kolbászt, egy szalonnát, s köré zöldségeket.
Fehérborral fogyasztom.