Sült kolbász krumpli és zöldség ágyon
sponsored links
Sült kolbász krumpli és zöldség ágyon
Nem a szokásos mustáros sült kolbász.
Hozzávalók:
- 1 szál sütnivaló kolbász (kb 30 dkg)
- 2 szelet (kb 5 dkg) füstölt szalonna
- 4 db krumpli
- 2 db újhagyma zöldjével
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika
- 1 db csípõs hegyes zöldpaprika
- 1 db chili
- 3 db csiperkegomba
- 1 db paradicsom
- só
- õrölt fekete bors
- õrölt csípõs piros paprika
- napraforgó olaj
Elkészítés:
A krumplit elõfõzöm, majd felszeletelem.
Közben az újhagymát karikára vágom, a paprikákat, a gombát szeletelem, a paradicsomot nyolcadolom. Az újhagyma zöldjébõl félreteszek. A kolbászt megszurkálom, a szalonnát bevagdosom.
Egy serpenyõbe lerakom a krumplit, majd a zöldségeket, fûszerezem rétegenként. Rárakom a kolbászt és a szalonnát, locsolok rá olajat. Letakarom fóliával, s berakom a s180 C fokra elõmelegített sütõbe.
30 perc elteltével leveszem a fóliát, megfordítom a kolbászt és a szalonnát, meglocsolok mindent sütõzsírral, s addig sütöm, míg szépen megpirul minden.
Tálaláskor szedek a tányérra a köretbõl, s teszek rá egy fél kolbászt és egy szalonnát. Szórok rá újhagyma zöldet.