Sült kolbász gombás lecsóval és krumplival

2017-11-13

sponsored links

Sült kolbász gombás lecsóval és krumplival


A sült kolbász és a lecsó csodás együttese.

Hozzávalók:

  • 1 szál sütnivaló kolbász (kb 30 dkg)
  • 1 szelet  füstölt szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db csípõs hegyes zöldpaprika
  • 1 db chili
  • 2 db paradicsom
  • 3 db csiperkegomba
  • õrölt fekete bors
  • õrölt csípõs piros paprika
  • napraforgó olaj
  • 4 db krumpli

    Elkészítés:

    A krumplit elõfõzöm, megpucolom, karikára vágom.

    Közben az újhagymát karikára vágom, a hagymákat aprítom, a paprikákat, a gombát  szeletelem, a paradicsomot nyolcadolom.  A kolbászt megszurkálom, a szalonnát aprítom.

    Egy serpenyõben kevés olajon megpirítom a szalonnát, ezen megdinsztelem a hagymát, ráteszem a paprikát, a paradicsomot, majd a gombát. Fûszerezem.

    Egy másik serpenyõben megsütöm a kolbászt, majd ennek zsírjában megpirítom a krumplit.

    Tálaláskor szedek a tányérra a lecsóból, s teszek rá egy fél kolbászt és a krumpli felét.






    Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/11/sult...

    sponsored links

    Keres?s