Sült karfiol krémleves Szent Jakab kagylóval
sponsored links
Ennek az ételnek a sült zöldség a lelke, mert így elkészítve a karfiol bizony sokkal-sokkal finomabb. Akárcsak a legtöbb zöldség, teljesen más arcát mutatja, mintha fõznénk. Ezt a levest már többször készítettem, de most találtam meg hozzá az egyik legjobban illõ betétet. Természetesen Szent Jakab kagyló nélkül is nagyon finom, de mégiscsak az koronázza meg ezt a fenséges levest.
Hozzávalók:
1 kis fej karfiol, olívaolaj, só, bors, 1,2 l zöldség vagy csirke alapleves,
fejenként 1 db Szent Jakab kagyló, fél rúd vanília
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, egy hõálló tálba tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal és 200 fokos sütõben kb. fél óra alatt ...