Sült karfiol
sponsored links
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Szedjünk rózsáira egy nagy – legalább 1-1.5 kg-os karfiolt.
- Szódabikarbónás vízben áztassuk a rózsákat kb. fél órát, majd alaposan mossuk meg azokat és várjuk meg, amíg megszáradnak.
- Zsírpapírral béleljünk ki egy tepsit.
- Locsoljuk meg a zöldséget kókusz- vagy olívaolajjal.
- Forgassuk meg a karfiol darabokat földi mandula panírban. Lehetséges más magot is használni – pl. õrölt mandula, õrölt dió stb., de akkor már nem lesz AIP-nak megfelelõ az étel.
- Helyezzük a tepsibe a karfiol rózsákat és sózzuk meg. Fokhagymapor és gyömbérpor a kedvenc fûszereim, ezért azt javaslom, hogy ezekkel a fûszerekkel ízesítsük tovább.
- Locsoljuk meg a zöldséget kókusz- vagy olívaolajjal.
- 180 fokra elõmelegített sütõben visszavéve 160 fokra süssük meg a karfiolt úgy, hogy 15 perc után nézzünk rá, majd ezután 5-10 percenként, hogy nehogy szenesre égjen az étel.
- Mindezek után lehet tálalni önálló ételként vagy köretnek.