Sült karaj podagrafüves, medvehagyma terméses hajdinakörettel
sponsored links
A medvehagymaszezon végén a zöld, még puha termésbõl csemegézhetünk. Frissen, kis mennyiségben jó ráharapni egy salátában, köretben, és kapriszerûen savanyítható is.
Elkészítés:
A karajt sütõben, tepsiben sütöttem. A hajdinát elõzetesen beáztatva, sós, babérleveles vízben megfõztem. A podagrafüvet összevágtam és medvehagyma zöld termésével együtt, nyersen kevertem a hajdinához.
Készült hozzá a nagyon kedvelt zöld szósz is, amiben tejfölt, pici majonézt, esetleg fetasajtot és apróra vágott levélzöldségeket keverek vagy turmixolok össze. Fûszerei só, bors, és ha nincs benne medvehagyma, akkor pici fokhagyma is.
Erdõkóstoló a Facebook-on még több tartalommal,