Sült karaj friss fûszerekkel és zöldségekkel
sponsored links
Hihetetlen, de Emma két nap múlva már 8 hónapos lesz. Közel egy hónapja tapasztalom azt, hogy egyre jobban anyás, ami bizony megnehezíti a kötelezõ házimunkát, mint a fõzést. Nyaralás alatt rájöttem, hogy hiába akartam én elõzõ napokban kétszer elaltatni, neki igazából egy hosszúra van szüksége és azt beosztja egész délutánra. Ez nekem pont arra jó, hogy megfõzök, összepakolok, de ugye sokszor mire készen lennék, már fent is van. Most módosítottam ezen. Mivel egész délután fent van estig, kell neki egy kis pihenõ, egy kis séta, ráadásul most már mehetünk ebben az idõben, mert bizony a kánikula is elmúlt. Tehát délelõtt olyat kell fõzzek, amit mellette eltudok készíteni. Rövidebb idõkre lefoglalja magát, ami pont jó arra, hogy ilyen könnyen összekészíthetõ fogásokat tálaljak ebédre. Így amíg õ alszik, jut egy kis idõ magamra is. Egyébként korábban is sokszor sütöttem ebben a formában húsféléket, szerintem a legjobb ízt adja.
Sült karaj friss fûszerekkel és zöldségekkel
Hozzávalók 4 személy részére
30 dkg burgonya
20 dkg répa
20 dkg paszternák
2 vöröshagyma
1 fej fokhagyma
4-5 szelet csontos karaj
2-3 szál bazsalikom
2-3 szál rozmaring
5-6 szál kakukkfû
1 kis csokor petrezselyem
só
bors
3 evõkanál olívaolaj
2 dl víz
Elkészítés:
A zöldségeket meghámozzuk, nagyobb darabokra szeleteljük. A karaj szeletek mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. Egy nagyobb jénaiba tesszük a zöldségeket, ráhelyezzük a sertéshúst, majd a friss fûszernövényeket. Meglocsoljuk olajjal és vízzel, végül lefedjük alufóliával és elõmelegített 180 fokos sütõbe helyezzük, 1,5 óra alatt puhára pároljuk.
Köretként illik hozzá bármilyen párolt zöldség vagy saláta, savanyúság.
Sült karaj friss fûszerekkel és zöldségekkel
Hozzávalók 4 személy részére
30 dkg burgonya
20 dkg répa
20 dkg paszternák
2 vöröshagyma
1 fej fokhagyma
4-5 szelet csontos karaj
2-3 szál bazsalikom
2-3 szál rozmaring
5-6 szál kakukkfû
1 kis csokor petrezselyem
só
bors
3 evõkanál olívaolaj
2 dl víz
Elkészítés:
A zöldségeket meghámozzuk, nagyobb darabokra szeleteljük. A karaj szeletek mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. Egy nagyobb jénaiba tesszük a zöldségeket, ráhelyezzük a sertéshúst, majd a friss fûszernövényeket. Meglocsoljuk olajjal és vízzel, végül lefedjük alufóliával és elõmelegített 180 fokos sütõbe helyezzük, 1,5 óra alatt puhára pároljuk.
Köretként illik hozzá bármilyen párolt zöldség vagy saláta, savanyúság.