Sült kacsaszárnytõ petrezselymes parázskrumplival és fokhagymás, újhagymás, tejfölös uborkasalátával
sponsored links
Sült kacsaszárnytõ petrezselymes parázskrumplival és fokhagymás, újhagymás, tejfölös uborkasalátával
A parázskrumplit - apró újkrumplit - sajnos csak rövid ideig élvezhetjük. Ezért ki kell használni a szezonját.
Hozzávalók:
2 db nagy kacsaszárnytõ só õrölt fekete bors méz 1 ek kacsazsír 35 dkg újkrumpli 0,5 csokor petrezselyem 1 ek kacsazsír 4 db fürtös uborka 1 szál újhagyma 4 gerezd fokhagyma fehérborecet extraszûz olívaolaj õrölt piros paprika
Elkészítés:
A kacsaszárnytõket sózom, borsozom.
Egy serpenyõbe kacsazsírra rárakom a kacsaszárnytõket. Lefedve elkezdem sütni. Egy idõ után megfordítom. Újból megfordítom, s locsolok rá mézet.
A krumplikat áztatás után megpucolom. Egy serpenyõbe rakom, öntök rá kevés vizet, 1 kanál zsírt, s lefedve elkezdem párolni. Majd a megforgatom a krumplikat, feljebb veszem a hõt, hogy megpiruljanak. Amikor már kellõképpen megsült, megszórom durván aprított petrezselyemmel.
Elkészítem a salátát. Az uborkát vékonyan felszeletelem, a fokhagymát aprítom, az újhagymát szeletelem. Egy tálba rakom, sózom, borsozom, locsolok rá ecetet és olajat, összekeverem. Kanalazok rá tejfölt, s szórok rá piros paprikát.
Tálalok, a tányérra rakok egy kacsaszárnytõt, s szedek mellé krumplit. Mellé helyezem a salátás tálat.
A parázskrumplit - apró újkrumplit - sajnos csak rövid ideig élvezhetjük. Ezért ki kell használni a szezonját.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A kacsaszárnytõket sózom, borsozom.
Egy serpenyõbe kacsazsírra rárakom a kacsaszárnytõket. Lefedve elkezdem sütni. Egy idõ után megfordítom. Újból megfordítom, s locsolok rá mézet.
A krumplikat áztatás után megpucolom. Egy serpenyõbe rakom, öntök rá kevés vizet, 1 kanál zsírt, s lefedve elkezdem párolni. Majd a megforgatom a krumplikat, feljebb veszem a hõt, hogy megpiruljanak. Amikor már kellõképpen megsült, megszórom durván aprított petrezselyemmel.
Elkészítem a salátát. Az uborkát vékonyan felszeletelem, a fokhagymát aprítom, az újhagymát szeletelem. Egy tálba rakom, sózom, borsozom, locsolok rá ecetet és olajat, összekeverem. Kanalazok rá tejfölt, s szórok rá piros paprikát.
Tálalok, a tányérra rakok egy kacsaszárnytõt, s szedek mellé krumplit. Mellé helyezem a salátás tálat.