Sült kacsaszárnytõ petrezselymes parázskrumplival és fokhagymás, újhagymás, tejfölös uborkasalátával

2017-05-28

sponsored links

Sült kacsaszárnytõ petrezselymes parázskrumplival és fokhagymás, újhagymás, tejfölös uborkasalátával

A parázskrumplit - apró újkrumplit - sajnos csak rövid ideig élvezhetjük. Ezért ki kell használni a szezonját.

Hozzávalók:

  • 2 db nagy kacsaszárnytõ
  • õrölt fekete bors
  • méz
  • 1 ek kacsazsír
  • 35 dkg újkrumpli
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • 1 ek kacsazsír
  • 4 db fürtös uborka
  • 1 szál újhagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • fehérborecet
  • extraszûz olívaolaj
  • õrölt piros paprika

  • Elkészítés:

    A kacsaszárnytõket sózom, borsozom.

    Egy serpenyõbe kacsazsírra rárakom a kacsaszárnytõket. Lefedve elkezdem sütni. Egy idõ után megfordítom. Újból megfordítom, s locsolok rá mézet.

    A krumplikat áztatás után megpucolom. Egy serpenyõbe rakom, öntök rá kevés vizet, 1 kanál zsírt, s lefedve elkezdem párolni. Majd a megforgatom a krumplikat, feljebb veszem a hõt, hogy megpiruljanak. Amikor már kellõképpen megsült, megszórom durván aprított petrezselyemmel.

    Elkészítem a salátát. Az uborkát vékonyan felszeletelem, a fokhagymát aprítom, az újhagymát szeletelem. Egy tálba rakom, sózom, borsozom, locsolok rá ecetet és olajat, összekeverem. Kanalazok rá tejfölt, s szórok rá piros paprikát.

    Tálalok, a  tányérra rakok egy kacsaszárnytõt, s szedek mellé krumplit. Mellé helyezem a salátás tálat.





    Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/05/sult...

    sponsored links

    Keres?s