Sült kacsaszárny sült céklával és krumplival, kovászos uborkával
sponsored links
Sült kacsaszárny sült céklával és krumplival, kovászos uborkával
A piacon akciósan kínálták a kacsaszárnyakat.
Hozzávalók:
4 db kacsaszárny só õrölt fekete bors méz 2 ek kacsazsír 4 db cékla 1 gerezd fokhagyma 1 ek napraforgó olaj 6 szál kakukkfû 2 szál rozmaring kovászos uborka
Elkészítés:
A kacsaszárnyakat sózom, borsozom, locsolok rá mézet.
Egy tepsit kacsazsírral alaposan kikenek, rárakom a kacsaszárnyakat, teszek rá még zsírt és kakukkfüvet, morzsolok rá rozmaringot. Berakom a 180 C fokra elõmelegített sütõbe.
A céklákat meghámozom, felkockázom, locsolok rá olajat és mézet, s megsütöm.
A krumplikat csak megmosom, elõfõzöm, majd a héjukban megsütöm.
A húst idõnként meglocsolom, valamint megfordítom, a zöldségeket úgyszintén.
50 perc sütés után - amikor a szárnyak és a zöldségek is megpuhultak, átkapcsolok grill fokozatra, hogy minden szép színt kapjon.
Tálaláskor rakok a tányérra rakok egy kacsaszárnyat, s szedek mellé sült céklát és krumplit, valamint uborkát.
A piacon akciósan kínálták a kacsaszárnyakat.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A kacsaszárnyakat sózom, borsozom, locsolok rá mézet.
Egy tepsit kacsazsírral alaposan kikenek, rárakom a kacsaszárnyakat, teszek rá még zsírt és kakukkfüvet, morzsolok rá rozmaringot. Berakom a 180 C fokra elõmelegített sütõbe.
A céklákat meghámozom, felkockázom, locsolok rá olajat és mézet, s megsütöm.
A krumplikat csak megmosom, elõfõzöm, majd a héjukban megsütöm.
A húst idõnként meglocsolom, valamint megfordítom, a zöldségeket úgyszintén.
50 perc sütés után - amikor a szárnyak és a zöldségek is megpuhultak, átkapcsolok grill fokozatra, hogy minden szép színt kapjon.
Tálaláskor rakok a tányérra rakok egy kacsaszárnyat, s szedek mellé sült céklát és krumplit, valamint uborkát.