Sült kacsacomb törkölös krumplival és párolt káposztával
sponsored links
Gyerekkoromban nem tartozott éppen a kedvenc ételeim közé a sült kacsa, nem tudom miért, talán mert a nagymamám tartott kacsákat és így sokszor ettünk. Most, hogy már nincs házi kacsánk és igen ritkán eszünk, rájöttem, hogy ez nem is olyan rossz...sõt, nem értettem magam, hogy nem lehetett ezt szeretni??? A törkölös krumplit most már a világ legfinomabb krumpli köretének tartom...:-)
A párolt káposztát korábban már posztoltam, ITT, találjátok.:-)
Hozzávalók:
10 db kacsacomb
Só
2 dl víz
A körethez:
50 dkg krumpli
Só
Elkészítése:
A krumplit kockára vágjuk, enyhén sós vízbe puhára fõzzük. Leszûrjük.
A combokat jó alaposan megtisztítjuk, besózzuk, egy nagyobb lábosba tesszük, ráöntjük a vizet. Fedõ alatt kis lángon puhára pároljuk. Amikor omlós a hûs, hõálló tálba tesszük, ráöntjük a levét is és 200 fokra elõmelegített sütõben pirosra sütjük.
A húst kitesszük egy tálra, a zsírjában pedig megforgatjuk a fõtt krumplit.
A krumplit kockára vágjuk, enyhén sós vízbe puhára fõzzük. Leszûrjük.
A combokat jó alaposan megtisztítjuk, besózzuk, egy nagyobb lábosba tesszük, ráöntjük a vizet. Fedõ alatt kis lángon puhára pároljuk. Amikor omlós a hûs, hõálló tálba tesszük, ráöntjük a levét is és 200 fokra elõmelegített sütõben pirosra sütjük.
A húst kitesszük egy tálra, a zsírjában pedig megforgatjuk a fõtt krumplit.