Sült kacsa torta készítése fotókkal

2014-05-27

sponsored links

A sült kacsa kinézetét napokig (najó, csak órákig) tanulmányoztam. Egy régebbi torta próbálkozásom igazán gagyi mai szemmel nézve.
http://krickykonyhaja.blogspot.hu/2011/03/sult-kacsa.html

Ahogy megnézem az eredeti sült kacsa képét, jövök rá, hogy mennyivel vékonyabbak a husis részek, nem olyan jó nagy mell részek vannak rajta, mint a csirkén.

Ugye az egész kivitelezése torta formában már csak azért is nehéz, mert fontos lenne a megtévesztés mellett, hogy azért az ember gyereke egyen is valamit abból a tortából, legyen benne piskóta, meg jócskán krém is.
Mert ugye hiába a nagy ámerikai tortakészítõ sorozatok, ahol egy deka krém nincs. vagy ha van is, az is sima vajkrém.
Szóval egy ilyen torta nehézsége, hogy ha igazán élethû akar lenni, igazából mi akarjuk, hogy az legyen meg kell oldani, hogy finom legyen, és küllemre csábítóan megtévesztõ.
Én ebben az esetben úgy oldottam meg, hogy kellõképpen vékony legyen a "kacsa", hogy hosszában terítettem el a torta nagyságát, nem magasságra. Egy normál, háztartási tepsit nézve hosszban megegyezett vele.

De hogy ne szaporítsam feleslegesen a szót, és hogy végre észre vegyem, hogy kb 5 mondatban ugyan arról beszélek írok, megmutatom a kacsa tortám eme verzióját airbrush festéssel dekorálva.

Elõször is, most errõl a képrõl vettem az ihletet:
 A tortát betöltöttem az epres krémmel, majd dermesztettem, faragtam, vajkrémmel lekentem, ismét dermesztettem.

A mell részénél vékonyan kinyújtott tortaburkolót használva leburkoltam a tortát. Ahhoz, hogy a végsõ burkolat rátapadjon, enyhén benedvesítettem víz segítségével és kezem segítségével.


Leburkoltam a tortát, majd a mell résznél óvatosan megvágtam, és kivagdostam egy-egy pici darabkát a tortaburkolóból, hogy a végén azt a hatást keltse, a sülés hatására szétnyílt a husi a vágás mentén.
A bõrét sajtreszelõvel nyomkodtam meg, hogy élethû legyen.
Airbrush-t (festékszórót) használtam a torta lefújásához.
Sárga színnel kezdtem. Óvatosan, messzebbrõl, nagyobb festék mennyiséggel fújtam, hogy halvány sárga alapszínt adjak a tortának. Ne fújjuk túl sárgára!


A sárga színhez pirosat cseppentettem, így narancssárga színt kapva haladtam tovább.

 Ezután barnával kezdtem el megfújni a tortát, majd a ropogós, átsült részeknél pirossal.

 Itt mondhatni nagyot ugrunk idõben... vagyis a fázisok többi részét nem fotóztam le, annyira belejöttem a fújásba...
Szóval a továbbiakban a nagyon sült, megégett részeket feketével fújtam le.
a végsõ csodát az étellakk adta. Ettõl lett szaftos kinézete a tortának.
A szaft a sült kacsa torta körül úgynevezett piping gél (recept: ITT), ami tulajdonképpen házilag készített citrom puding nagyon óvatosan, enyhén besûrítve kukorica keményítõvel.

Nos, ilyen lett az újraértelmezett kacsa tortám. Remélem, látszik a fejlõdés és nektek is tetszik!
Szép napokat!!
Kricky

Folytats a blogon ... krickykonyhaja.blogspot.com/2014/05/s...

sponsored links

Keres?s