sült kacsa narancsmártással
sponsored links
múlt héten ácciós volt a pecsenyekacsa a metro-ban, úgyhogy bevásároltam. úgysem sütöttem még egészben kacsát. egy két és fél kilós kis példány jött haza velem, mondjuk ebbõl le kellett vonni a belsejében eldugott nyakat, zúzát, szívet, májat. ez utóbbiak még a fagyasztóban várják a beteljesülést, mondjuk egy jövõbeli húslevesben. szóval, sült kacsa. gondolkodtam, hogyan is készítsem, elõvettem a szakácsok könyvét, néztem kínai recepteket, aztán eszembe jutott, hogy van nekem egy frankó julia child szakácskönyvem, telis-tele klasszikus receptekkel. van itt sült kacsa cseresznyével, sült kacsa barackkal, de mivel egyiknek sem most van igazána a szezonja, ezért választottam inkább a sült kacsa narancsmártással nevût. hangzatos... igen. finom... az nem kifejezés. a narancsmártás valami olyan mennyei dologgá fõ a végére, hogy nem lehet abbahagyni a tunkolást. esküszöm.
sült kacsa narancsmártással ...
sült kacsa narancsmártással ...