Sült húsi--tökfõzelékkel
sponsored links
Melegben egy finom fõzelék--ami jelen esetben--tökfõzi.... ami mellé elképzelhetetlen a sült oldalas....isteni.
Reggel korán elkészítettem,így a melegben nem kellett fõzõcskézni.
Hozzávalók:
- 1 kilónyi oldalas ,kevés csonttal,csíkokra vágva,fûszerezve
- sertéshús fûszerkeverék
- 1 hagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- olaj
- fél üveg sör
- 1kg gyalult tök
- 1 hagyma kockázva
- só,bors,pici ecet,pötty cukor
- tejföl,liszt habarás
- kapor
A fûszerezett húst olajon kérgesítem,mellé teszem a hagymát ,fokhagymát,aláöntöm a sört --fedõ alatt párolom.Amikor puhul megforgatom--sütõbe teszem,pirosra sütöm.
A kockázott hagymát olajon aranysárgára pirítom,ráteszem a tököt,sózom,borsozom,a kapor felét is,keverem....ecetet hozzáadom...tejfölös,lisztes habarással sûrítem...majd a kapor másik felét is .
Tökfõzit a finom oldalassal fogyasztjuk.
Jó étvágyat kíván....Mari